Президентът на ПЕС Сергей Станишев не се притеснява дали ще е в евролистата на червените. Не виждам тук голяма драма, коментира той преди днешния пленум на столетницата.

За него този въпрос не бил на дневен ред. Днес евродепутатите на столетната партия ще отчетат постиженията си. Успех той вижда в постигнатото по пакета "Мобилност". Ние постигнахме нещо, което правителството не можа да постигне, изтъкна Станишев.

Евродепутатите ще настояват пакетът "Макрон" да не се гледа. Ще продължим тази битка, закани се той. Битката за Шенген е друго постижение, което президентът на ПЕС отчита.

С насмешка той гледа на коментарите дали има място в листата или не. Това, което се случва около подреждането на листата и тези атаки срещу Станишев вредят за европейските избори, коментира и бившият соцлидер Михаил Миков.

Курумбашев: Светът не започва и не свършва с хора, появяващи се 14 пъти дневно в медии

Курумбашев: Светът не започва и не свършва с хора, появяващи се 14 пъти дневно в медии

Според Корнелия Нинова предсрочните избори са повече от необходими

Евродепутатът Петър Курумбашев също ще участва в днешния пленум. Иска да чуе програмата, с която партията ще се яви на евровота тази година.

Деница Златева обясни, че не е на дневен ред въпросът дали тя ще води червената евролиста. Днес ще бъде приета предизборната платформа на БСП. Това е по-важният въпрос, изтъкна тя.

От 1 февруари започват номинациите за евродепутати. В средата на март водачът на листата на левицата ще е ясен, а през април и цялата кандидатска листа.

Всички сегашни евродепутати имат място в листата, убедена е Деница Златева. Ще се борим за Европа, която намалява неравенствата, изтъкна социалистката.

Успех за партията ще е евродепутатита да са повече от сегашните четирима. Георги Божинов смекчи тона към ръководството в името на изборите.

Той призова да се остави на страна всичко, което е противопоказно за успешния изборен резултат. Не трябва днес да се говори за кандидатурата на Сергей Станишев.

Депутатът Георги Гьоков посочи, че се търси под вола теле с евентуалния конфликт Станишев-Нинова. Пленумът ще определи листата, както и водача. Не сме партия като другите лидерът да определи водача на листата, стана ясно от думите на социалиста. Всеки член на БСП и човек с леви идеи има място в листата, по мнението му.