Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез фейсбук постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу. Това написа във Фейсбук Сергей Станишев в отговор на статус в социалната мрежа на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който тя твърди, че Бойко Борисов е признал, че е координирал със Станишев махането й.

"Според Нинова, Борисов "ме е молел да я махна". Задкулисно - от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП", контрира я самият Станишев.

В отговор той я запита защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС, а БСП е трябвало да плати тази скъпа цена на изборите.

Нинова към новите партии в НС: Късно е, колеги, за китка - бетонирахте Борисов в енергетиката

Нинова към новите партии в НС: Късно е, колеги, за китка - бетонирахте Борисов в енергетиката

Тя недоумява защо са обслужили задкулисието

"Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация? Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели?", недоумява още Станишев.

Той цитира и думи на Нинова от днешния брифинг на БСП - "Късно е, колеги, за китка!", с които тя нападна партиите на протеста.

"След всички опити на същото ръководство да се покаже като участник в протестите. Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум", заключи Станишев.