Вчера, когато Коалиция за България направи откриването на кампанията си в Банкя, бях неприятно впечатлен от това, какво стои зад господин Борисов и ГЕРБ, какви сили и какви мутри.

Така премиерът Станишев коментира вчерашната случка и оприличи хората, нахлули на митинга като ултраси, които са очевидно платени.

Аз искам да припомня на господин Борисов, че в България няма феодални владения и Банкя не е негова бащиния, подчерта още Станишев.

Ако това е промяната, която предлага ГЕРБ, аз съм смутен, допълни премиерът по време на посещението си в ТЕЦ Марица Изток 3 и заяви:
„Още повече съм смутен от това, че Борисов не се разграничи и не се смути от тяхното поведение. Аз на негово място бих се срамувал.
Защото за да претендираш, че управляваш страната, трябва първо да се научиш на правилата на демокрацията, трябва да се научиш да уважаваш другия."

На въпрос на журналисти за възможно коалиционно управление с ГЕРБ Станишев коментира - Не знам дали тяхната поява и опитът им са се слеят с мероприятие на Коалиция за България е евентуално предизборно коалиране, но такъв тип коалиране не бих искал да видя.

Относно изказване на Борисов, че това е провокация от страна на премиера, както и че мутрите през последните 20 години са създадени от бащата на Станишев премиерът отговори, че е човек, който уважава другите - в това число и политическите си опоненти.

Според мен, посочи Станишев, си заслужава българите да видят картините с поведението на представителите на ГЕРБ, за да си направят изводите.

Това ли е промяната, това ли са силите, които стоят зад тях? Сили - икономически с определени интереси с определени възможности и ясни апетити, защото знаем, че много фирми загубиха немалко пари заради кризата и някои и някой иска да компенсира тези пари с участие в управлението, подчерта още лидерът на БСП.

Сергей Станишев е убеден, че повечето българи биха искали да видят политически дебат, защото е съвсем нормално, когато вървят парламентарни избори да се чуе визията на основните партии и на лидери им за решенията на съществуващите проблеми - икономическата криза и социалните програми.

Със съжаления мога да каза, продължи премиерът, че Борисов избяга от такъв дебат и се покри през предизборната кампанията. Дава коментираи, но не казва какво се предлага и какво да очакват българите, ако неговата партия спечели изборите.