Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов показава лист от работен тефтер на Министерски съвет с начертания собственоръчно план на премиера Кирил Петков за интеграцията на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Първа точка от този план е падането на ветото.

Самата схема е нарисувана лично от премиера - за което и Балабанов увери, че може да бъде удостоверено с експертиза на графолог - по време на пътуването им с влак от Полша до Украйна, Киев.

По думите на Балабанов целият разговор между двамата е бил посветен именно на тази тема - Република Северна Македония.

Слави Трифонов за ПП: Нито чуват, нито питат и дрънкат глупости

Слави Трифонов за ПП: Нито чуват, нито питат и дрънкат глупости

Лидерът на ИТН отново предупреждава от фейсбук

Според депутата от ИТН премиерът е обяснявал своя план и на други, включително дипломати и чужди, затова е и очакването в Европа да вдигнем ветото и натиска от страна на европейската дипломация. Всички ангажименти, които има и трябва да има РСМ, обаче са насрочени за изпълнение след ветото.

Според Балабанов Кирил Петков е поел ангажимент ветото да бъде вдигнато и пред френския президент Емануел Макрон, "за да може да спечели изборите, отбелязвайки победа в дипломатически аспект".

Станислав Балабанов, който е убеден, че това би било национално предателство, обясни, че явно Петков се е отказал от този си план под натиск и преди всичко от страх, тъй като се е сблъскал с отпор, преди всичко от страна на "Има такъв народ".

Слави Трифонов "повдига вежда" на Петков за солова акция спрямо РСМ

Слави Трифонов "повдига вежда" на Петков за солова акция спрямо РСМ

И за реплика спрямо Любомир Каримански