На базата на обединение между партиите в търсене на работещи решения ще се намери пътя за излизане от политическата криза. Това заяви пред БНР лидерът ба "Български възход" Стефан Янев.

Искаме в държавата да има ред, партиите да работят в интерес на хората и да водят диалог. Присъствието на партиите в парламента означава диалог и взаимодействие, поясни той.

Според него въпросът с възможните коалиции се преекспонира. Разговори с партии водим, но решението ни да се явим сами на изборите е факт. Грешките в миналото на определени партии са се натрупали и за да ги откроим, трябва да излезем от това нескончаемо говорене през скандала. Междупартийното говорене върви през скандала, през соченето с пръст, посочи Янев.

По отношение на съдебната реформа, той уточни, че трябва да разчитаме на българското правосъдие да правораздава справедливо. По думите му обаче усещането за справедливост липсва. Предизвикателство пред нас е как да направим тази система да работи ефективно, допълни той.

Янев бе категоричен, че трябва да се промени практиката от последните години - да се концентрира вниманието върху правенето на закони заради един човек, тъй като са необходими решения за цялостна и всеобхватна правна реформа.

Според него скандалите и червените линии са в основата на кризата на политическото представителство, което рефлектира негативно върху решаването на оперативните въпроси. Как да очакваме партньорите ни в ЕС да разчитат на нас за устойчиви решения, при условие че ние самите не излъчваме устойчивост. Така стои въпросът и за еврозоната, каза още Янев.

"Български възход" отива на изборите за двоен резултат

"Български възход" отива на изборите за двоен резултат

Стефан Янев очаква в 49-ото Народно събрание да продължи това, което демонстрирал в предходното - диалог, диалог, диалог