"Български възход" на Стефан Янев се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предсрочните парламентарни избори на 2 април с 4092 подписа. Надявам се, че ще влезем в парламента с двойно по-добър резултат от предния, пожела си Янев пред журналистите.

Намерението ни е да продължим това, което демонстрирахме в 48-то Народно събрание - диалог, диалог, диалог. На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа е в състояние да води този диалог, да търси взаимодействие в интерес на българите, в интерес на хората, в интерес на предлагане на решения, които ги интересуват, в интерес на предвидимост в нашето общо бъдеще, бъдеще на развитие, на успех, така че всеки един български гражданин да е гордее, че е българин навсякъде по света, но най-вече в своята родина Република България, обясни бившият служебен премиер.

На въпрос дали от "Български възход" водят разговори за предизборна коалиция с ВМРО, той посочи в утрешния ден от партията ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат в тяхното усилие за диалог и внасяне на разум в българския политическия живот, да заповядат. Водим конструктивни разговори. Можем да намерим различни практични решения как да вървим заедно напред, каза Стефан Янев.

Запитан дали има партия, с която не биха преговаряли в следващото Народно събрание, Стефан Янев не мисли, че задаването на червени линии е продуктивен разговор. Това е проблем, който трябва да преодолеем като общество. Червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който е в състояние да даде решени. Всички в политическото пространство трябва да се смирим и да търсим начина за търсенето на баланси и предлагането на решения, а не да чертаем нови и нови червени линии и да страхуваме да седнем открито да си говорим. Сядаме и говорим открито с всеки, който пожелае, категоричен бе лидерът на "Български възход".

Бивши хора на Слави правят коалиция с още 4 партии, не изключват и ГЕРБ, и ДПС

Бивши хора на Слави правят коалиция с още 4 партии, не изключват и ГЕРБ, и ДПС

Ако на ПП и ДБ не им достигат необходимите гласове, новата формация би преговаряла с тях