Отношенията в коалицията доведоха до края на това правителство. Тази позиция изрази пред БНТ бившият служебен премиер и лидер на "Български възход" Стефан Янев.

Още в края на февруари и началото на март било ясно, че начинът по който Европа и България вземат решения не водят до решаване на проблемите, по мнението му. Реалностите, които чукат на врата са в основата на притесненията на хората, подчерта той. Държавите членки действат, както намерят за добре, коментира Янев в коментар за енергийната криза в ЕС.

За записа от заседанието на ДБ той смята, че се е показало, че принципите са безпринципност и че коалицията не функционира. Готови сме за всякакви видове битки в интерес на българските граждани, изтъкна Стефан Янев. Той вижда нарцисизъм в партиите. Янев се обяви за баланс в отношенията.

Слави Трифонов нелицемерно отива на избори

Слави Трифонов нелицемерно отива на избори

Няма да подкрепи правителство на лъжци и лицемери

Над 60% от българските граждани не са мотивирани са гласуват. Точно там се целим, каза бившият служебен премиер. За него е важно тези хора да се мотивират да гласуват, за да се почувстват представени. Ние сме близо до хората, поясни Янев.

Третият мандат няма да бъде изпълнен, по думите му. На президента винаги му е трудно, но се справя, коментира той факта, че Румен Радев пак ще прави служебно правителство. Според него държавният глава и Кирил Петков са в обтегнати отношения заради невъзможността на премиера да прави устойчиви политики.

Не ни трябва нова бухалка, каза Янев за закона за КПКОНПИ. Той предварително няма да поставя червени линии за сътрудничество в парламента.

За ПП няма нищо скандално в записите от заседанието на ДБ, но са готови за избори

За ПП няма нищо скандално в записите от заседанието на ДБ, но са готови за избори

Според Константин Бачийски не е споменато нищо, което досега не е казвано за преговорите за съставяне на правителство