Да се приеме закон за София и етажната собственост, да не се строят небостъргачи в столицата, да се изгради околовръстен пръстен около столичния център, забраняване на колите в центъра.

Това са част от предложенията, отправени от жителите на столичния район „Оборище", към щаба на Мартин Заимов, издигнат за кмет на столицата от „Алианс за София".

Припомняме, подвижният щаб на колела на кандидата на обединената десница вчера и днес е разположен при паметника „Левски" и софиянци могат да отправят към него своите въпроси и предложения.

Като основни проблеми столичани са посочили проблема с паркирането, чистотата, състоянието на тротоарите и парковете, депонирането на отпадъците, корупцията, бездомните кучета, инфраструктурата и безразборното строителство.

От гражданите са постъпили препоръки за увеличаване на броя на детските площадки, по-добър и организиран, модерен студентски град, свързан с мрежата на метрото, за уреждане на погребалния и гробищен парк, за поставяне на паметни плочи на старите къщи, където са живели известни личности.