Всеки министър в новото правителство ще назначава своите заместници и трябва да поеме съответната отговорност, заяви пред Bulgaria ON AIR общественикът проф. Стоян Денчев.

По думите му се задава се нова парадигма на управлението.

"Новият министър-председател декларира, че всеки министър ще си назначава заместник-министри, затова съответният министър трябва да поеме отговорността си. Струва ми се, че контрол трябва да има от министрите. Те трябва да са отговорни пред министър-председателя и така надолу по веригата." - коментира Денчев в предаването "Денят ON AIR".

Петков с първи стъпки като премиер

Петков с първи стъпки като премиер

Приоритети на новия кабинет - справяне с последствията от наводненията и енергийната криза

Той допълни, че вижда амбиция да се докажат младите хора в новото правителство. Според него, те са готови да реализират тези амбиции.

"Надявам се да се изпълнят обещанията на правителството." - посочи общественикът.

"Трябва да се търсят принципите на управлението. Ако съм на мястото на Гешев, като отида при президента Румен Радев, ще му кажа, че ще следвам принципите и ще вървим в една посока на управление." - посочи още събеседникът.

Той прогнозира, че правителството ще се опита да се запази до местните избори, защото те са лакмус за цялостното овладяване на държавата и могат да се окажат препъникамък.

Кирил Петков е новият премиер на страната

Кирил Петков е новият премиер на страната

134 народни представители гласуваха "за"