Мотивите ми са продиктувани от тежкия разгром, който претърпя партията на последните избори.

Това каза за news.bg евродепутатът и член на „Атака" Димитър Стоянов по повод поисканата оставка на лидера на партията.

През 2009 г. когато БСП загуби изборите Сидеров излезе и каза, че когато една партия претърпи такъв неуспех, е редно лидерът да си подаде оставката. Аз съм напълно съгласен с това. Такива са и най-добрите европейски практики, посочи още Стоянов.

Сидеров пое курс на атака срещу кабинета и Борисов
Още...

В понеделник по време на заседанието на парламентарната група поставих този въпрос и посочих - редно е председателят на партията да подаде осставка, да бъде свикан Национален сбор, който да вземе решение на къде продължава партията от тук нататък.

Още повече, че ако такъв сбор не се проведе до края на годината, по закон партията няма да има право да се регистрира на следващите избори, уточни евродепутатът ни.

След това заседание на групата имаше подписка до Конституционния съд във връзка с касацията, където народните представили от „Атака" се подписаха редом с тези на ДПС.

Това е недопустимо, категоричен бе Стоянов. Той посочи, че при учредяването на партия „Атака" една от основните точки е забраната на етнически партии.

„Да се подпише заедно с ДПС, това е една легитимация на ДПС", категоричен бе евродепутатът, който е сред учредителите на партията.

По-рано днес в кулоарите на парламента лидерът на ПГ на „Атака" Волен Сидеров коментира тази информация с думите „Не ме притеснява абсолютно нищо, само че въпросът с оставката се решава на конгрес - Националния сбор, който ще се състои тази година".