Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията. Това заявиха от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението им е разразилият се имотен скандал с апартаментите на властта.

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя.

НАСП подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от бранша.

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Под прицел са Цецка Цачева и Вежди Рашидов

Според тях е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Припомняме, сагата с апартаментите на властта започна преди дни и придоби широк обществен отзвук.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е останал само с два апартамента, тъй като заменил два апартамента, в които живял до лятото на 2018 г., и за нов доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

"Артекс" плашат да съдят всички, оклеветили ги за заменката с Цветанов

"Артекс" плашат да съдят всички, оклеветили ги за заменката с Цветанов

Интересното е, че не споменават за "ВИП асансьора" на Цветанов

По-късно обаче стана ясно, че двата апартамента, които той заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

По тази причина от прокуратурата съобщиха, че ще направят проверка по случая.

От Антикорупционния фонд алармираха и за съмнителна покупка на недвижими имоти и от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов. Малко по-късно стана ясно, че зам.-министърът на спорта Ваня Колева също се е сдобила с апартамент от строителна фирма "Артекс" на цени под пазарните.