Държавните субсидии трябва да отпаднат и това трябва да важи за всички политически партии, без значение дали са парламентарно представени или не.
Това е официалната позиция на ВМРО - Българско национално движение, която те разпространиха в отворено писмо до медиите.

Цитирайки отлично осведомени източници от Народното събрание, националистите заявяват, че именно спирането на субсидията за извънпарламентарните партии е била цената, която е осигурила присъствието на Сидеров в залата в четвъртък.

Така лидерът на „Атака" се опитва служебно да елиминира конкуренцията си, смятат войводите. Според тях с неистовото си настояване да се спрат субсидиите на извънпарламентарните партии, той пада толкова ниско, че „вече може спокойно да бъде наречен Субсидеров".

Припомняме, още преди парламентарните избори ВМРО предложи спиране на държавните субсидии на всички партии. Гласуваното на второ четене в правната комисия на НС искане на „Атака" за спиране на субсидиите само на извънпарламентарните партии, по думите на националистите, означава абсурдна дискриминация.

ВМРО пита: „Щом не участва в работата на парламента, ГЕРБ парламентарна партия ли е, та да взема субсидия? След като всеки ден десетки хиляди показват ясно, че не искат новата Тройна коалиция, с какво тя заслужава да взема субсидии? Защо се спират 5 милиона лева субсидии, а остават 35 милиона лева субсидии за парламентарните партии, които хората очевидно искат да изгонят?".

Войводите също така не са наясно защо толкова бързо и тайно е гласувано искането на Сидеров, като по същото време Мая Манолова е водела диалог с граждански организации в пленарната зала на НС, „имитирайки обществен дебат за нов изборен кодекс, който трябва да осигури честни избори и равнопоставеност между различните партии по време на вота".

След това гласуване според ВМРО в правната комисия на депутатите от БСП, ДПС и Атака, вероятно вече и Йоло Денев е разбрал, че тройната коалиция няма намерение да осигури бъдещи честни избори, а само „тупа топката", за да печели време пред протестиращите български граждани.
„Субсидеров пък можеше да използва влиянието си, за да се спре поредната „ревизия" на учебниците по литература или да поиска смяна на назначените за областните управители от ДПС", пишат още в писмото си от ВМРО.

Вместо това, по думите им, той отново е предпочел да постъпи реваншистки спрямо останалите извън парламента партии.
„Само че сред тях има и много патриоти, които Сидеров явно вече не разглежда като свои съидейници, а като заплаха. Вероятно затова той не влезе в патриотичния блок, който ВМРО предлагаше месеци наред, а влезе... в блок с ДПС. Въпрос на приоритети", завършват писмото си националистите.