Андрей Гюров поиска в началото на пленарното задание да се гледа декларацията на ПП с призив към властта да внесе бюджет. За нас наистина това е правилното решение, изтъкна депутатът. Това не е само право, това е задължение, каза Гюров.

От ПП настояват да не се прилага правото избирателно. Гюров настоя партиите също така да спазват предизборните си обещания.

Делян Добрев от ГЕРБ припомни, че е приет удължителния бюджет на първо четене. Редовен кабинет щял да внесе редовен бюджет. Безсмислено било да се обсъжда една декларация.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи ПП. Въпросът е много политически, много икономически и много социален, заяви тя. Замразяват се всички доходи и плащания, по думите й. Левицата не приема аргументите на служебния кабинет. Те се страхуват да го внесат, предположи Нинова. Виждате, че не спират и протестите, каза още лидерът на червените. Редица сектори очаквали подобряване на бюджетите си.

Мустафа Карадайъ настоя да се спазва правилникът. Той предупреди колегите си от другите групи да не ползват процедурни хватки, за да влязат в дебата.

С детски песнички синдикатите посрещнаха депутатите

С детски песнички синдикатите посрещнаха депутатите

КНСБ настоява за внасяне на нов бюджет и увеличение на минималната работна заплата