Депутатите приеха на първо гласуване законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет. В удължаването на бюджета за догодина влизат още Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Народните представители гласуваха със 127 гласа "за", 2 гласа "против" и 90 гласа "въздържали се". Припомняме, че в Тристранката не бе постигнато съгласие за удължителен бюджет, като синдикалните организации настояваха за нова държавна сметка.

След като приеха удължаването на бюджета, законотворците преминаха към втората точка от дневния ред на законодателния орган - парламентарен контрол, който ще се проведе 3 часа.

БСП и ПП атакуват кабинета, Гълъб Донев не може да си позволи лукса да слуша критики

БСП и ПП атакуват кабинета, Гълъб Донев не може да си позволи лукса да слуша критики

Служебният кабинет е отказал да изпълни задълженията си според Венко Сабрутев от ПП

Повече от четири часа депутатите дебатираха по законопроекта, който мина през парламентарните комисии преди това. От ПП и БСП настояваха отново служебното правителство на Гълъб Донев да внесе редовен бюджет за следващата година. Не липсваха и заявки за това, че между първо и второ четене парламентарни групи ще внесат предложения според собствените си политики, които защитават. В този смисъл същинският дебат се очаква тепърва. 

Служебният премиер Гълъб Донев, финансовият министър Росица Велкова и социалният Лазар Лазаров бяха извикани от депутатите за обсъждането.

ПП се оплакаха, че ГЕРБ насъскват "Възраждане" срещу тях

ПП се оплакаха, че ГЕРБ насъскват "Възраждане" срещу тях

Как се харчат парите на Здравната каса?