Един от най-талантливите и оригинални творци в съвременната световна архитектура - Жан Нувел, е готов да работи за възраждането на София заедно с Мартин Заимов

Кандидатът на десницата е изпратил писмо до Нувел, на което архитектът е отговорил, че е готов да работи за възраждането на София и  се надява това да стане в близко бъдеще.

Припомняме, Мартин Заимов обеща в предизборната си програма, че като бъдещ кмет ще покани за столицата да работят най-добрите български и световни архитекти. 

Жан Нувел е наричан архитект на идеите и внушенията.

В дизайна на повечето сгради той акцентира на взаимодействието между прозрачността, сянката и светлината. За шедьоври се смятат създадените от него сгради на оперните театри в Токио и Лион, Институтът на арабския свят в Париж, галерията "Лафайет" в Берлин, музеят на испанската кралица София в Мадрид.

Жан Нувел има 40-годишна блестяща кариера, като днес работи върху повече от 40 проекта в 13 страни, между които са 320-метрова кула в Ню Йорк , галерията  "Lafaytte" в  Абу Даби и операта в Сеул.

Последният хит на Нувел е небостъргачът Torre Agbar в Барселона. Зданието служи за централен офис на градската водоснабдителна компания. Символиката на водата е постигната чрез корпуса на сградата, който е решен изцяло в прозорци с особени отразяващи стъкла.

При определена светлина кулата визуално като че ли се разтваря в пространството и започва да прилича на огромен воден стълб.