Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите от неговата формация да не лъжат по медиите, че на "червените" са били предлагани министерски постове с първия мандат за съставяне на правителство.

Коментарът си той направи пред журналисти в парламента във връзка с казаното в ефира на една от телевизиите на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева, че Свиленски е бил спряган за регионален министър в първия мандат за кабинет, а Гроздан Караджов за транспортен министър.

Той увери, че БСП никога не е говорила за министри, за състав на Министерски съвет и за имена за бъдещ кабинет. Интригите, които се опитва да вкара Борисов, са единствено заради това да се отклони вниманието от поискания му депутатски имунитет и заради коалицията на позора, която съставиха с "Продължаваме промяната", подчерта Свиленски.

Той призова Борисов и Сачева да не употребяват БСП като индулгенция за безпринципното им правителство. Свиленски призова този човек, който е замесил името му в бъдещо правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат, да застане пред медиите. Социалистът дори недоумява защо неговото име е започнало да се спряга за евентуален регионален министър, след като се е съставило правителство, а не месец по-рано.

БСП биха подкрепили в пленарна зала свалянето на депутатския имунитет на Бойко Борисов, а също така и на който и да е народен представител.

Какво виждате в огледалото - питат всички в опозиция на Денков/Габриел

Какво виждате в огледалото - питат всички в опозиция на Денков/Габриел

Управлението между първите две партии било единственото възможно в този момент