Проблемът с гарантирането на свободата на медиите стои и в други страни в ЕС, не само в България. Това заяви в интервю за БНР председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

"Свободата на медиите е важна навсякъде. Проблемът със защита на медийната свобода не е само проблем за България, а в много други страни, дори в моята родина Италия", посочи той.

Борисов се пита как няма медийна свобода, а има протести и карикатури

Борисов се пита как няма медийна свобода, а има протести и карикатури

Никога не е отишъл в медия, която подкрепя правителството, а само в опозиционни

По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира темата. Той поиска да се провокира дебат за свободата на медиите във връзка с поредния мониторингов доклад на ЕК, който бе оповестен вчера и който констатира недобра среда за медиите в страната.

"Не може ние да сме обсадени седмици наред и на живи да се показват средни пръстове, да се наричат членове на кабинета - мърша, боклуци и какво ли не. И същото време някой да излезе и каже, че няма свобода на медиите, при положение, че се повтаря едно и също вечер в най-гледаното време", коментира Борисов.

Свободата на словото - проблем на журналистите, не на Борисов

Свободата на словото - проблем на журналистите, не на Борисов

Държавните медии не могат да се оплачат от натиск

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс вчера обърна внимание на факта, че въпросът за свободата на медиите в България попада извън Механизма за наблюдение и проверка, но оказва влияние върху напредъка на съдебната реформа и борбата с корупцията.

Властта се похвали с мониторинговия доклад
Обновена

Властта се похвали с мониторинговия доклад

Реформите в България са в името на гражданите, не са за отчет, уверява Захариева