До този момент никой не се е свързал, провел среща или поискал мнението на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива във връзка със Закона за горивата (Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход). За това алармират от сдружението, подчертавайки, че техните притеснения остават нечути.

В декларация търговците и превозвачите на горива пишат, че са готови да предприемат протестни действия. Декларацията им идва по повод проведената днес среща на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов и оповестената информация, че Законът за горивата няма да бъде отложен с 6 месеца съгласно предложението на МС.

Строителите и минно-геоложката камара се съгласиха със Закона за горивата

Строителите и минно-геоложката камара се съгласиха със Закона за горивата

Правителството не прави компромис, а търси баланс, обясни Караниколов

От Националното сдружение уверяват, че ще излязат на протест, ако тази информация се окаже вярна и Законът за горивата наистина няма да бъде отложен с посочения период.
Те настояват и за промени в закона. Сигурни са, че недоволството им ще бъде подкрепено от национални асоциации като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Минно-геоложката Камара.

Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива искат и среща с министъра на икономиката Емил Караиванов, за да представят предложенията си за промяна на текстове.

"Смятаме, че е необходим нормален срок за изготвяне на промени в закона, които ще бъдат от полза на всички субекти в сектор горива, а не само на определени фирми, както и за да бъде чуто мнението на всички засегнати в бранша", пишат още от сдружението.

АИКБ и КРИБ не знаят за постигнат баланс по закона за горивата

АИКБ и КРИБ не знаят за постигнат баланс по закона за горивата

Подкрепят отлагането на действието му и подкрепят протестите