Таско Ерменков иска да унищожи паралелната държава. Счита, че със случая с Георги Стоилов, ГЕРБ искат да отклонят вниманието от "Кумгейт".

"Ние, от ПГ на "БСП за България", констатирахме, че е имало дарение от брата на Георги Стоилов от 400 лева. За да няма спекулации решихме да го върнем. Това не предопределя вина на нашия колега. Този случай не се отнася до ежедневните проблеми на хората. Когато говорим за разпределяне на обществен ресурс от група роднини, в собствен интерес и в ущърб на обществото, вече касае всеки", заяви депутатът от БСП Таско Ерменков по БНТ, визирайки скандала "Кумгейт" на ГЕРБ.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

Колегиално, като партийни другари, ПГ на БСП застава зад него

"Затова няма пътища, защото парите са откраднати, няма детски градини, тъй като парите са усвоени. Още по време на предизборната кампания предприехме кампания срещу паралелната държава и затова тези пристрастни назначения, включително и случая със зам.-министъра по транспорта Ангел Попов, са част от тази паралелна държава. За нас тя няма цвят, незаконна е и трябва да бъде унищожена", категоричен е Таско Ерменков.

"Георги Стоилов не е настойник на брат си, не му е ръководител, не го е назначавал на държавна работа, не му е предоставял публичен ресурс, за да го усвои, че да говорим за корупционни практики, или политически чадър. С този случай се прави внушение, че има общо между него и скандалите на ГЕРБ. Целта е да се отвлече вниманието и там където има наистина роднински връзки, като случая с директора на финансова дирекция в общината и председателя на комисия, която се занимава с финансите, а същите са съпрузи- ето това е проблем", коментира депутатът от БСП

Таско Ерменков пита за втория братовчед на Борисов

Таско Ерменков пита за втория братовчед на Борисов

Уж ГЕРБ дойдоха с това, че те не са като другите, а правят същото, недоволен депутатът

Той добави, че битката за чистотата на политиката е поведена от левицата, а битката- това да се принизи на битово ниво и да няма нищо общо с принципите, е на ГЕРБ.

По отношение на бъдещия антикорупционен орган, Таско Ерменков обясни, че за да има авторитет тази институция, председателят й трябва да се назначава от онзи, който има най-висок рейтинг в държавата, а не от този, който има най-нисък, какъвто е парламентът.

За предстоящия конгрес на БСП, Таско Ерменков каза, че той ще сплоти партията. Депутатът добави, че е добре битките от страна на БСП да се водят за България, а не вътре в самата партия. "Убеден съм, че след конгреса, ще излезем обединени, защото ролята ни в политиката за България е важна", заключи той.