Депутатката от "Воля" Кръстина Таскова няма проблем да се откаже от имунитета си. Тя посочи пред БНТ, че за нея имунитетът никога не е бил "нещо неприкосновено". По думите ѝ тя е участвала в инициативен комитет, целящ премахването на депутатски имунитет, преди тя самата да стане депутат.

Сотир Цацаров иска имунитета на Марешки

Сотир Цацаров иска имунитета на Марешки

За заплахи срещу 7 собственици на аптеки във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София

Припомняме, в петък, 23 юни, главният прокурор Сотри Цацаров поиска имунитета на трима народни представители от "Воля" - председателят Веселин Марешки и депутатите Кръстина Таскова и Пламен Христов. Исканията на Цацров се основаваха на доказателства за изнудване от разследване на Окръжна прокуратура - Варна, образувано на 12 декември 2014 г.

Малко по-късно чрез същия ден Кръстина Таскова и Пламен Христов доброволно се отказаха от имунитета си. Двамата обявиха това свое решение на брифинг в парламента.

Таскова и Христов от "Воля" дадоха имунитета си

Таскова и Христов от "Воля" дадоха имунитета си

Обвиненията били неоснователни, скалъпени и плод на конкуренция

Според Такова в периода 2012 - 2015 година, който е изведен в разследването на прокуратурата, тя въобще не е работила, понеже е била бременна и в майчинство. Въпреки това тя отговаряла за снабдяването на търговците на дребно с лекарства.

По думите ѝ действията на прокуратурата са вид "акция" срещу парламентарната група на "Воля", защото партията успяла да прекара няколко закона срещу картелите за краткия период, в който парламентът заседава.

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Прокуратурата трябва да разпита над 80 лица в цяла България според Арнаудова

Таскова призовава по делото да бъдат разпитани всички засегнати страни - всички аптекари и служители. Според нея доказателствата срещу депутатите от "Воля" всъщност няма - в момента се събират.

В заключение Таскова отбеляза, че в България има голям брой аптеки, които създават чувствителна конкурентна среда и именно заради това обвиненията за изнудване били нелогични.