Г-жа Нинова има определени политически особености. Заради тях ГЕРБ я нарича г-жа Лъжа. Аз към това нямам какво да добавя.

Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева коментира изказването на Корнелия Нинова за предстоящо вливане в структурите на БСП на активисти на АБВ. Припомняме на последните парламентарни избори Д21 се яви в коалиция с АБВ.

Заявеното вливане в левицата на цяла структура на АБВ от Благоевград в лицето на Митко Атанасов, бивш ръководител на организацията на АБВ в Петрич и приятелката му, стана причина за нарочна позиция на ръководството на АБВ. Не липсваха и гневни постове в социалната мрежа.

Оценката на Татяна Дончева за ситуацията в България е:  статуквото владее всички лостове. Тя не вижда опозиция - каквато и да е тя - парламентарна, извънпарламентарна, мнима, реална. Такъв процес обаче лидерът на Д21 вижда да тече и в много европейски страни. "Добрата стара Европа няма фантазии, няма идеи, не желае да се задълбава в чужди проблеми.

Допълнително обаче на родна почва съотношението на силите между добрите и лошите е в полза на лошите и дори и изборите не са ресурс за промяна, защото - "когато на състезание единият се явява допингиран и свръхекипиран, а другият се явява бос - босият няма никакви шансове."

Татяна Дончева посочва, че ние трябва да търсим международна подкрепа, а тя минава през гласност.

Още в интервюто на Татяна Дончева за News.bg.