Татяна Дончева заяви, че може би тази година нейният проект ще има реализация.

Става въпрос за създаване на нов ляв проект, за което преди няколко дни вече намекнаха от партията, но с негативен нюанс.

Дончева обясни обаче, че намеренията все пак зависят от събирането на хора, които да бъдат обществено представени като автори и генератори и подходяща ситуация в държавата.

Според нея ако няма добър фон, това ще потъне "като лабораторно упражнение".

"По -същественото е да има алтернатива на сегашното управление и тя да се схваща от хората като нещо разумно и нейни изразители да бъдат хора, които обществото познава като сериозни и задълбочени и като такива, които не говорят празни приказки", допълни Дончева.

Тя отказа да посочи кои са нейните съмишленици, но обясни, че все още държи на мнението си, че хора, които са били в края на тоталитарния период и по време на прехода в службите са по-грамотни, пипат по-внимателно и са по-задълбочени от колегите им, които са работили само през последните 20 години.

Според нея в обществото има глад за нова формация, защото "непознати хора ме спират по улиците и питат "Хайде, кога?".
"Имам голям брой симпатизанти, което значи, че има нещо, което липсва и те го свързват с мен", каза още бившият народен представител от "Коалиция за България".