В изявление до медиите бившия Съвет на директорите на "Напоителни системи" ЕАД изрази притеснения, че се подготвя "схема за "скрита" приватизация на "Напоителни системи" ЕАД".

Припомняме, че вчера Снежина Динева бе назначена на длъжността изпълнителен директор на "Напоителни системи" ЕАД.

Подмениха ръководството и на "Напоителни системи" ЕАД

Подмениха ръководството и на "Напоителни системи" ЕАД

Има подадени сигнали срещу старото ръководство

Новият изпълнителен директор на "Напоителни системи" ЕАД, Снежина Димитрова Динева, е била част от комисията, изготвила одитния доклад на Дружеството. Нейното име фигурира и в образуваните преписки от компетентните органи.

От бившия Съвет на директорите на Дружеството се опасяват, че целта на извършената смяна е да се възпрепятства работата на прокуратурата и на следствието по образуваните проверки и досъдебни производства за нанесени щети и да бъдат укрити документи или да бъдат унищожени такива.

Припомняме, началото на месец февруари прокуратурата започна разследване срещу ръководни длъжностни лица от "Напоителни системи" за безстопанственост, от която били нанесени вреди на дружеството в размер на повече от 800 000 лева.

Хиляди платила "Напоителни системи" за реклама, няма документи

Хиляди платила "Напоителни системи" за реклама, няма документи

Нямало документи и за нуждата да се наемат външни адвокати

Според информация на бившия Съвет на директорите, в Дружеството са допуснати да се разпореждат бивши служители и адвокати, които напълно неоснователно изискват документация и информация, провеждат разпити и осъществяват тормоз на работниците.

В изявлението си, от бившия Съвет на директорите на "Напоителни системи" ЕАД споделят съмнения за изпълняването на политически поръчки, които са в ущърб на държавата. "В момент, когато бяха обявени за опасни над двеста язовира, се страхуваме, че тази вреда ще продължи и чрез подготвената смяна на управителите на клоновете на "Напоителни системи" в цялата страна", пише в изявлението.

По информация в изявлението, частни съдебни изпълнители разпродават имущество на дружеството, включително недвижими имоти и съоръжения, които са от съществено значение за дейността му. Тези действия могат да доведат до "настъпване на непоправими последици, касаещи сигурността, живота и здравето на хората, ако е налице схема за "скрита" приватизация на "Напоителни системи" ЕАД, каквато явно е целта на смяната на Съвета на директорите", пише в изявлението.