За сформиране на техническо правителство с точно разписани точки за работа призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Той участва в регионална академия на Жени-ГЕРБ в Стара Загора.

Борисов се съмнява, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще могат да осъществят идеята си кабинет на малцинството.

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

Наясно са, че това е най-лошата опция, но трябва да се излезе от политическия вакуум

"Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на ПП", подчерта той. "Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с "Възраждане", но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи", коментира Борисов.

ГЕРБ към ПП: Преди втория мандат е първият

ГЕРБ към ПП: Преди втория мандат е първият

Партията на Борисов няма да приеме условията на ПП и ДБ за кабинет на малцинството с втория мандат

Лидерът на ГЕРБ каза още, че по време на неговото управление границата ни с Турция била най-добре охраняваната и нямало мигрантски натиск, което било признато от всички европейски лидери, включително лидерите на ЕК - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

"Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега - врив от бежанци. Кой допусна това?", запита Борисов. Той обяви, че ще разреши проблема за 15 дни.

Кирил Петков хвърли ръкавицата: Определете се

Кирил Петков хвърли ръкавицата: Определете се

"Смеете ли да направите отговорната стъпка за България, или нагаждате политическите си интереси?"