Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Великобритания Тереза Мей.

В началото на срещата Мей благодари на Борисов за гостоприемството. Тя подчерта, че това е нейното първо посещение в България. "Благодаря за топлото посрещане, много ми е приятно да бъда тук, в България за първи път", заяви Мей.

Захариева: Европа остава в ядрената сделка

Захариева: Европа остава в ядрената сделка

Никой не иска търговска война със САЩ

Мей благодари на Борисов и за това, че Българското председателство на Съвета на ЕС е извело на преден план темата за евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани.
"Искам да ви благодаря за това, че организирате тази среща на високо равнище, посветена на Западните Балкани, за това, че изведохте темата на предно място в дневния ред на ЕС, както и за това, че играете толкова главна роля за това тази тема да стане водеща", каза Мей.

От своя страна Борисов посочи, че разчита на подкрепа от страна на Великобритания да продължи въпроса за развитието на държавите от Западните Балкани на срещата на върха, която предстои да се проведе на Острова през месец юли.

България създала отлична атмосфера за срещата на върха според премиера на Полша

България създала отлична атмосфера за срещата на върха според премиера на Полша

Матеуш Моравецки очаква ползотворни обсъждания на срещата

"Ние ще продължим. Виждаме резултатите, които постигате вие тук. Ще продължим да надграждаме по време на срещата през юли. Мисля, че главната цел е да се осигури на държавите от Западните Балкани сигурност, стабилност и просперитет", подчерта премиерът на Великобритания и допълни, че важното е държавите да работят заедно, защото така могат да постигнат повече.

Не сме в Шенген, но пазим най-добре границата на ЕС, хвали се Борисов

Не сме в Шенген, но пазим най-добре границата на ЕС, хвали се Борисов

Борисов и премиера на Швеция обсъдиха миграционната криза

"Мисля, че като работи заедно, може да постигнем много повече. И мисля, че самата организация на двете срещи на върха във Великобритания и България показва, че сме способни да работим заедно и по-добре", заключи Тереза Мей.