Голям е залогът на днешния вот за кмет на София, защото от това зависи кой е кметът на града, както и районните кметове. Това заяви след като упражни правото си на глас в столичното 118 училище "Академик Людмил Стоянов", кандидат-кметът на "Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София" Васил Терзиев.

"Високи. Като всеки един кандидат", определи на въпрос на News.bg Терзиев шансовете си да оглави кметското място в столичния град.

Кандидат-кметът коментира с възмущение и скандалът около машините, довел до това да гласуваме само с хартия на първи тур.

"Оказва се, че дори и тук, в това училище (в Младост 1), има секции, в които съм с нула гласа. Оказва се, че не се получава броенето на някои хора."

Според Васил Терзиев скандалите между партньорите в т.нар. "некоалиция" са нямали голям ефект върху гласуването на кметове, защото то е мажоритарно.

Неособена охота прояви кандидатът на градската десница по отношение на подкрепата, изказана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за него преди дни.

"Може да се е пошегувал. Той всеки ден се шегува, така че не знам в какво настроение днес се с събудил. Разчитам на гласовете на софиянци, които виждат в моята и на нашите районни кметове, по-добър път да оправим кварталите и да дадем тласък на този град", не прие с охота подкрепата на ГЕРБ Терзиев.

Балотажи на местни избори 2023
на живо

Балотажи на местни избори 2023

Избирателната активност остава най-ниска в Пловдив