Всяка партия би могла да преяде с власт и това е голяма опасност, ако тя няма механизми за самопречистване, заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Мисля, че към този момент ГЕРБ има такива механизми, заяви той.

"На последните парламентарни избори ГЕРБ практически смени половината си парламентарна група. Казвам това, за да покажа, че ГЕРБ има качеството да се променя и да бъде самокритичен.
Не мисля, че е имало чистка при сегашното, а и при предишното правителство. Синът на Славчо Велков е председател на Борда на директорите на НДК в рамките на нашето управление. Това показва, че ние не гледаме кой от коя партия идва, а кой каква работа може да свърши. Мисля, че той е добър избор. И в общините е така." - коментира Биков.

Той посочи, че все още няма подаден нито един сигнал в прокуратурата във връзка с кадровите скандали.

"Не мисля, че отиваме в правилна посока по този начин, само и само за да могат да разрушат ГЕРБ. Те мислят, че ако унищожат ГЕРБ, всички врати пред тях ще бъдат отворени - не е така. Доверието към тях е много ниско." - констатира депутатът във връзка с поредицата от обвинения от страна на БСП.

Депутатът от БСП Славчо Велков заяви, че тепърва ще излизат още скандални данни и даде примери:

В избирателния район, от който аз съм народен представител - 13-и в Пазарджик, тепърва ние ще говорим за подобни неща. Веднага ще ви кажа какво имам предвид - скандалите около община Септември с общинския председател, който също скоропостижно напусна поста с един трагичен случай с негово оръжие и убит човек във Виноградец, но самият кмет на община Септември от ГЕРБ е с няколко наказателни производства. Не е по-различно и в община Белово. Шуробаджанащината е налице. /.../ Тук работата отива до там, че те са се увъртели в подобни случаи. Не казвам, че го няма и при други партии." - добави Велков.

Според него, ГЕРБ има вътре в себе си самовзривател: "Те не съзнават в момента, че това е началото на края, но много добре го осъзнава лидерът г-н Борисов."

Заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки подчерта, че при назначенията на първо място би трябвало да бъдат личните качества и компетентности.

"Разговорът, както беше проведен в НС, беше доста вреден. Според мен продължава да сваля доверието на хората върху НС. Трябва да има ясно разделение кои длъжности трябва да бъдат административни и кои политически." - коментира той.