Проектът за промени в Конституцията е най-добрият като един документ, който не е бламиран. Не бива да се мисли конюнктурно как да се накаже президентът чрез промени в Основния закон. Това заяви депутатът от ГЕРБ/СДС Тома Биков пред БиТиВи.

Биков настоя за широко обсъждане на проекта за промени в Конституцията. Той предпочита 24 май да бъде национален празник на страната. Един празник не може да бъде наложен нито със сила или някои да бъде накаран да празнува нещо, посочи той, който ще държи за ясна заявка за увеличение на бюджета за култура за 2024 г.

Той не тръгва с огромен ентусиазъм към управлението на кабинета Денков/Габриел, а по-скоро с реалистични цели, като първата от тях е да бъде разрешена политическата криза. Политическата криза направи, така че бяха усложнени стари проблеми и се породиха нови проблеми. Ако правителството успее да намери верния ритъм и решим политическата криза, ще можем да се занимаваме с важните проблеми пред обществото, коментира Биков.

Има още за наместване, но този парламент, ще бъде по-устойчив от предишния, сигурен е депутатът.

Тома Биков добави, че правителството трябва да работи през август месец, за да може да подготви законопроекти, които да бъдат гласувани през септември месец в Народното събрание.

БСП каза "не" на конституционните промени
Обновена

БСП каза "не" на конституционните промени

Мнозинството се опитва да се бетонира във властта с промените в основния закон