Кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че служебното правителство работи в услуга на БСП, която се стреми към властта дори чрез метеж.

По думите му, социалистите са подготвяли размирици с цел дестабилизация на страната през февруари и само подадената от Бойко Борисов оставка е предотвратила подобен развой.

"От БСП много добре знаят, че могат да влязат във властта чрез тежка дестабилизация на държавата и не изключвам целта им да е именно това. Те се бяха подготвили да организират преврат през февруари и ако Борисов не беше подал оставка веднага след президентските избори, те щяха да разиграят този сценарий." - коментира Биков.

Той прогнозира, че БСП ще се опита да опорочи изборите, контролирайки МВР.

"Днес беше уволнен главният секретар на МВР. Това е една деполитизирана длъжност. Основанията за това са крайно съмнителни. Имаме всички основания да смятаме, че БСП ще се опита през министъра на вътрешните работи да опорочи изборите. Едно служебно правителство няма мандат да прави такива кадрови промени." - посочи Биков.

По думите му, поредицата от уволнения, извършени от служебния кабинет, е нелегитимна чистка.

Той добави, че ГЕРБ дори при редовното си правителство не са предприемали подобни масирани кадрови промени и че на експертно ниво са работили със специалисти, назначени преди това.

"Няма експерти назначени от нашето правителство. Ние през 2014 година не си позволихме да правим чистки, както прави служебното правителство сега. Тук имаме една основна задача. Да се организират честни предсрочни избори. Сегашното правителство започва да играе основна и ключова роля в предизборната кампания и ще участва сериозно и в изборния ден. Това ще доведе до една сериозна дестабилизация в България. Не изключвам възможността БСП да цели това." - прогнозира представителят на ГЕРБ.