Томислав Дончев е отказал поста на социален министър. Новината потвърди в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Разговорите продължават", подчерта той като по думите му, важното е че има мнозинство, което ще подкрепи промяната в кабинета. Не се разглеждал вариант новият социален министър да не е от партия ГЕРБ.

Калфин подаде оставка, Борисов я прие
Обновена

Калфин подаде оставка, Борисов я прие

Два часа след пресконференцията на АБВ Ивайло Калфин си подаде оставката от кабинета

Едно от обсъжданите имена е на социалния министър в първия кабинет "Борисов" Тотю Младенов. Мислело се е и за други имена. Според Цветанов, Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в МС, затова и отказал новия пост.

Зам.-шефката на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова, по мнението на Цветанов, също би могла да поеме поста, но на този етап името й не се разглеждало, тъй като стояла много добре в поверената й комисия.

Зам.-председателят на ГЕРБ е категоричен, че другата седмица ще бъде гласувано кой ще бъде новият социален министър.

По повод коментара от тази сутрин на председателя на парламента Цецка Цачева, че са възможни избори "3 в 1" Цветанов заяви, че това е по-скоро хипотеза.

"Аз го разглеждам като невъзможност да се случи", посочи той. ГЕРБ се готви само за президентските избори", допълни още Цветан Цветанов.

Малко по-късно, премиерът Бойко Борисов запази загадъчност относно името на новия социален министър. На въпрос кой ще наследи Ивайло Калфин, той лаконично отговори: "Ще ви кажа, не бързайте толкова, много бързате", каза той пред журналистите преди днешния редовен парламентарен контрол.