Финансовият министър Владислав Горанов не е постоянният интериор на всяка пресконференция. Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на въпрос защо липсва финансовият министър на пресконференцията за икономическите и социални мерки срещу коронавируса.

На многократни настоявания да бъде отговорено на въпроси за ситуацията с изнесената от Васил Божков комуникация и не оказва ли репутационна щета върху цялото правителство Томислав Дончев заяви, че оставя на колегата си да коментира, а е сигурен, че това ще стане. "Убеден съм, че колегата Горанов съвсем скоро би коментирал автентичността на кореспонденцията", заяви Томислав Дончев. По думите му изнесеното само потвърждава думите на Горанов, че той се е виждал с Божков и вероятно са кореспондирали с тази цел. "Всички останали коментари и интерпретации...", завърши Дончев изключвайки микрофона си в Гранитна зала на Министерски съвет.

Малко преди това от страна на Министерство на финансите разпространиха позиция, в която се казва:

"Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков. Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна."