"Цялата парламентарна група на ИТН подкрепя искането за вот на недоверие. Ние сме опозиция, при това твърда опозиция. Това правителство за нас е безсмислено само по начина, по който се създаде, а в момента с унищожаването на енергийния сектор на България, то вреди много. А и да не говорим, че и краде много."

Това коментира в кулоарите на Партийния дом председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. И направи прогноза - парите, предвидени по плановете за справедлив преход, ще се откраднат от няколко фирми, близки до ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Йорданов направи и остър коментар по отношение на министър-председателя Николай Денков, който обвини опозицията, че действа деструктивно и използва проблемите на енергетиците с политически цели.

БСП решава утре ще подкрепи ли вота на недоверие срещу кабинета "Денков"

БСП решава утре ще подкрепи ли вота на недоверие срещу кабинета "Денков"

Социалистите не вземали такива решения на крак

"След вчера премиерът Денков е по-добре да ходи да пита Пеевски дали може да се обажда след като 8 часа г-н Пеевски диктуваше, а той казваше - мъц-мъц, мик-мик и пишеше с химикалката. Така че той не е премиер. Той не изпълнява функциите на премиер, той е един гражданин, поставен от един друг, по-голям от него. Той е напълно излишен, по-смотан е дори от Кирил Петков, което е много сложно да се случи."

Народният представител направи прогноза - дори и сега вотът на недоверие да бъде неуспешен, рано или късно ГЕРБ и ДПС щели да употребят и изхвърлят ПП/ДБ.

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета "Денков"

ГЕРБ няма да клатят лодката на кабинета "Денков"

Десислава Атанасова: Няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението