Депутатите от "Има такъв народ" ще гласуват "против" създаването на специална комисия в Народното събрание, която да решава за исканите от прокуратурата имунитети на Кирил Петков, Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ. Това съобщи в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

За идеята за създаване на парламентарната комсиия, която по различен от досега начин да процедира при искане на депутатски имунитети, се разбра от изтеклия запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната". Точката за създаването й вече е и факт, след като бе входирана като първа поред в днешното заседание на НС от "Продължаваме промяната" и предстои да бъде гласувана.

"В момента това, което наблюдаваме, е как тези заслужаващи уважение представители на ПП и ДБ изприказваха на онзи прословут запис - как Христо Иванов измислил европейска врътка така, че имунитетът на Бойко Борисов и Кирил Петков да бъде пазен 6 месеца, е неморално. Ако тези двамата - Кирил и Бойко, се чувстват невинни, какъв е проблемът да отидат в съда и да докажат, че са прави? Те явно се чувстват виновни. Без да броим, че са страхливци и двамата. Това е страхливо поведение."

На въпрос на News.bg Йорданов заяви, че върви процес по взаимно изпиране между Петков и Борисов, което се доказвало от факта, че създаването на въпросната комисия било предложено именно от ПП.

"Може би сте забравили, но Кирил Петков беше свидетелят пред Рашков, въз основа на чиито показания от "Гугъл" арестуваха Бойко Борисов. Сега свидетелят пази този, срещу когото е свидетелствал и тогава рева, че Гешев му пречел да има правосъдие. Това е такъв нонсенс, такъв цирк, толкова позорно... Тези двамата са момичета по душа. Или трябва да отидат на гей парада", остро коментира поведението на Борисов и Петков народният представител.