Няма да жертваме милиардите от туризъм, които очакваме, заради няколко главанака, изригна премиерът Борисов пред журналисти в Панюрище, където откри болницата „Уни Хоспитал".

Очаквано, той бе питан за престрелката и екшъна в Слънчев бряг, при които Митьо Очите бе тежко ранен, а негов гард убит.

Борисов обеща тотална репресия върху тях, но веднага уточни - и то законна, с всички форми на полиция, на данъчни, „докато се научат да не ползват фалшив софтуер и да отчитат едни печалби, а всъщност да има други и дискотеките да са пълни.

Това с Митьо Очите - битов скандал? А корабчета плуват ли...?

Това с Митьо Очите - битов скандал? А корабчета плуват ли...?

Той обеща това навсякъде по морето, като действията в Слънчев бряг е да се покаже как ще се действа.

Стана ясно, че премиерът Борисов първи е разбрал за престрелката в Слънчев бряг, тъй като дежурният по МВР – по стар навик, първо на него се обадил.

В началото на дългия брифинг Борисов нарече случая глупости, но в последствие му отдели доста време в отговорите си.

Той обясни дори, че с определението „махленска свада” не е искал да неглижира случилото се. Доказателство за това били мерките, които се предприемали по морето – като така щяло да бъде през цялото лято, за да можем „при този огромен приток на туристи, да приберем, колкото можем повече пари”.

Инцидентът е бил такъв, че не е предвещавал такава тежка картина, коментира Борисов.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

Както и вътрешният министър Бачварова, Борисов обърна внимание на – явно уникалния за страната ни, факт, всички, участвали в стрелбата да са задържани. Няма друг такъв случай, поясни премиерът.

Първоначално обаче премиерът отказа да коментира собствените си думи, че стрелбата в Слънчев бряг с участието на Димитър Желязков – Митьо Очите, е „махленска свада”.

„Сега с глупости не ми се занимава. Казах, че този инцидент, в момента, в който се случи, е бил такъв. След това министърката обясни, обясни, обясни. Така че... По наше време беше разследван, по наше време беше вкаран в затвора. Какво повече да кажем по тая тема?” – коментира премиерът в отговор на въпрос дали все още смята престрелката за махленска свада..

В допълнение той отново намекна, че медиите пречат на туризма с писанията си за престрелката в Слънчев бряг и ги посъветва да видят как постъпват гръцките медии при такъв случай.

Веднага хванахме нападателите на Митьо Очите, хвали се Бъчварова
Обновена

Веднага хванахме нападателите на Митьо Очите, хвали се Бъчварова

Очите бил там като бос на банда за респект и да се саморазправи.

„Сега в Гърция един от най-големите им медийни босове е убит. Или взривил се, изгорял. Не се знае още от какво. Хайде отворете техните медии и вижте дали във времето на туризма, на летния сезон – как и по какъв начин е отразено! Направете сравнение!” – каза още Борисов.

В заключение той изрази задоволство от действията на управляващите в сферата на сигурността: „А иначе не случайно винаги съм казвал – правят се много неща. Много могат да станат, разбира се, по-добре, но резултатите са видими.”  

Борисов коментира и информациите, че Кристалина Георгиева може да се окаже конкурентка на Ирина Бокова за поста на генерален секретар на ООН.

Хубаво е, че вече имаме такива българи, които могат да кандидатстват и за най-високи постове в света и толкова български имена са в оборот като успешни кандидатури. Така че, г-жа Бокова е в ЮНЕСКО, кандидат не са правителството, взели сме решение. Кристалина Георгиева я уважава цял свят и е безспорно най-добрия еврокомисар, също не е тайна. Така че, нека това да са ни новините.” – обобщи премиерът.