Никъде в Закона за специалните разузнавателни средства или в Наказателно-процесуалния кодекс няма преходна и заключителна разпоредба, която да гласи, че "този закон не се прилага спрямо лицето Цветан Генчев Цветанов".

Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на обвиненията на защитата на бившия вътрешен министър, че срещу същия са използвани СРС-та.

Какво е открила защитата и каква е пречката да се прилагат СРС-та спрямо когото и да е, когато има законово разрешение за това, попита Цацаров с уговорката, че не иска да отговаря персонално на защитата, особено на обвиняем с три висящи дела.

Прокуратурата не се интересува от политическата влиятелност на дадено лице и дали трябва или не трябва да прилага специални разузнавателни средства преценява единствено наблюдаващият прокурор.

"Ако трябва да припомня на обвиняемия практиката от близкото минало, то практиката за това как се прилагат СРС-та му е толкова позната, колкото дори на мен не е", посочи Цацаров и бе категоричен, че ако са прилагани такива средства, това се е случило напълно законно.

До няколко дни пък в съда ще влезе и третото дело срещу Цветан Цветанов, призна Цацаров.

Главният прокурор на два пъти твърдо подчерта, че стои изцяло зад всеки свой подчинен, който си върши съвестно работата, независимо дали води дело срещу Цветанов или някой твърди, че дело, по което не е дори свидетел, цели унижаване на институцията.

Продължава и разследването срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, като на този етап позицията на прокуратурата остава твърда, че именно "лицето, на което е поискан имунитетът", е автор на деянието. Извършен е разпит пред съдия на френското културно аташе Стефани Дьо Мортие, а разследването продължава, завърши Сотир Цацаров.