ЦИК с първи редовен брифинг.

Отново сме в активен изборен период, обясни председателят на Изборната комисия Камелия Нейкова. Предстои да вземем доста решения, изтъкна тя. Няма съществени промени в начина, по който ще премине изборният ден, заяви Нейкова. Тя изрази надежда всички институции да си свършат работата така, както разпорежда законът.

ЦИК вярва, че изборите ще се организират, така че всеки избирател да може да упражни правото си на глас и се надяват на спокойни избори.

Иван Ченчев: Членове на ЦИК са заплашвани

Иван Ченчев: Членове на ЦИК са заплашвани

Новото ръководство на БСП управлява партията мутренски

Росица Матева, говорител на Комисията, обясни, че до момента са приети 17 решения във връзка с вота. Това са документи, които се подават пред СИК и др. Вече текат консултациите за състава на РИК. До 6 септември те трябва да бъдат назначени от ЦИК.

В понеделник започва приема на документи за регистрацията на партиите и коалициите.

В СГС има регистрирана една партия с име ДПС - така Матева отговори на въпроса как ще се регистрира ДПС за вота. Когато бъдат подадени документи от партиите, те ще бъдат разгледани, лаконична бе тя.

Матева отрече да е имало заплашвани членове на ЦИК за решението относно БСП, а именно заличаването на Корнелия Нинова като представляваща партията.

Не може да се регистрират две абревиатури ДПС за изборите

Не може да се регистрират две абревиатури ДПС за изборите

Меродавно за държавните органи е вписаното в съдебния регистър, уточнява Петър Славов