"Френското предложение за Северна Македония е неприемливо. Това е поредно извиване на ръцете". Това заяви пред БНР депутатът от Възраждане Цончо Ганев.

По думите му Франция е била гарант за Минското споразумение между Украйна и Русия, а виждаме какво се случва в Украйна сега. Той припомни, че Франция е била и гарант за сигурността на Полша в навечерието на Втората световна война. Ганев бе категоричен, че не трябва да се търгува с националната памет. Според него френското предложение не трябва да стига до разглеждане в комисия.

Народният представител коментира политическата обстановка в страната и предстоящия вот на недоверие. По думите му човек, който не се учи от историята плаща висока цена. Той заяви, че искането за оставка на правителството е демократична процедура. Цончо Ганев определи протеста от миналия петък, провел се в подкрепа на отстранения председател на НС Никола Минчев, като опит за преврат.

Според депутатът от Възраждане сме стигнали до безумието тези, които са дошли на власт с обещание за борба с корупцията, да я борят с корупция.

Големият въпрос е как в 21 век е нормално т.нар. евроатлантически сили в България да приемат за нормално да се купуват депутати, запита Ганев.

Френското предложение за ветото над РСМ е изпратено в парламента

Френското предложение за ветото над РСМ е изпратено в парламента

Северна Македония ще трябва да приеме с приобщаващ процес План за действие