Атаката срещу вътрешния министър Цветанов продължава.

След като Синята коалиция поиска оставката му, а БСП се оплака на главния прокурор за прекратената проверка по скандала „Горна Оряховица", отново социалистите зачекнаха темата около проверката на имотното състояние на вицепремиера.

В БСП са силно притеснени от начина, по който тече проверката на НАП. Колко пъти Краси Стефанов е правил срещи в кабинета на Цветан Цветанов, попита на брифинг в НС Кирил Добрев.

Той иска отговор и на това колко пъти тема на разговор между шефа на НАП и силовия министър е била проверката на имуществото му. Колко пъти е увеличен срокът на проверката, попита още червеният депутат.

Според Кирил Добрев приходната агенция е трябвало да провери само 2 данъчни декларации на министъра - една от 2007 и входната му декларация от 2009 , когато е избран за народен представител.  

Добрев се опасява, че декларацията от 2007 ще бъде подменена, за да се докажат приходите на Цветан Цветанов.

По думите му в декларацията от 2007 Цветанов описва придобитото от него до момента.  Когато е избран за депутат в 41 НС той подава нова декларация за имотното си състояние. Между двете декларации Кирил Добрев забелязал несъответствие в големи размери - 200 000 лева.

Лицето Цветан Цветанов превърнало ли се е в "ЕТ" и дали се е регистрирало по ДДС, попита още той.

Добрев очаква отговор от къде са тези 200 000 лева, които вътрешният министър е придобил като лидер на ГЕРБ. Според социалиста НАП и Цветанов се опитват да оправдаят тези му доходи, затова и се бави резултатът от проверката на имотното състояние на министъра.