Премиерът Бойко Борисов умело маневрираше между всички. Той смяташе, че ще може да надиграе всеки, за да прокара руските интереси. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

По негови думи през третия мандат на ГЕРБ не е направено абсолютно нищо.

Той настоя да се ограничи политиканстването, защото с популизма, наблюдаван през последните години, никой не решавал проблемите.

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Той отрича да има договорка с ГЕРБ

Цветанов подчерта, че е необходим политически и обществен консенсус. Когато обаче нямало политическа воля за това, нямало как да се стигне до истината. Според него "държавата днес отсъства от реалните геополитически решения".

Лидерът на "Ребупликанци за България" бе категоричен, че в днешното състояние на парламента няма кой да води смислен и задълбочен дебат по темите, свързани с националната сигурност и с хоризонта, който да очертае страната ни.

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

Бившият втори в партията строи свой политически проект

По негови думи "Републиканци за България" е за всички хора, които искат някаква нормалност и промяна, а през всички тези години не са намирали съответната алтернатива, за която да дадат своя глас. От тази гледна точка мисля, че повече ще бъдат непознати лица и непринадлежащи на старата формация, от която бях част преди време, но в същото време не съм обърнал гръб и не съм затворил телефона на всеки един, който е искал да подкрепи проекта "Републиканци за България" и до коро да е бил част от други политически формации от център-дясно, поясни Цветанов.

Според него днес в политически план дебатите били много принизени и не са политически, а повече махленски.