Лидерът на политическата формация "Републиканци за България" Цветан Цветанов и бивш член на ПП ГЕРБ, заявява подкрепа на ПП/ДБ, но частична и по места, където диалогът е добър. За това той и ще призовава на предстоящите на 2 април предсрочни избори, ПП "Републиканци за България" да подкрепят по места кандидатите на коалицията. "Републиканци за България" няма пряко да участва във вота.

Припомняме, че дълги години Цветан Цветанов бе сочен като дясната ръка на Бойко Борисов, но напусна партията в разгара на скандала Апартаментгейт. След това основа собствена политическа формация.

От Шумен, Цветан Цветанов припомня, че и на предишните избори са изразили подкрепа за ПП"Демократична България" и ПП"Продължаваме промяната", тъй като търсят алтернатива на ГЕРБ.

Според Цветанов трябва да има прилив на енергия в обединението на ПП и ДБ. Той изрази надежда, коалицията ПП/ДБ да формира стабилно правителство. Надява се, че коалицията ПП - ДБ ще спечели над 90 места в следващия парламент, за да успее да се противопостави на т.нар. хартиена коалиция.

Формацията "Републиканци за България" ще концентрира усилията си за предстоящите местни избори и започва подготовката си за тях.