Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви днес в Пловдив, че ще бъдат проверявани всички сфери, в които се работи с пари на българския или европейския данъкоплатец.

"Във всяка една сфера и област, където сме създали организация за проверка за корупционни практики и схеми, където и да пипнем - има корупция", каза Цветанов, цитиран от БНР.

Той допълни, че трябва да има надеждност и прозрачност при усвояването на средствата, което по думите му е гаранция, че няма да има злоупотреби.

"Ако ние не направим сега това, което е липсвало 20 г., означава, че във времето напред нещата няма да се променят, статуквото ще се запазва и проблемите няма да се решават, а ще се задълбочават", уточни вътрешният министър.

Запитан как ще коментира последните изявления на президента Георги Първанов във връзка с импийчмънта, Цветанов каза, че всичко, което е казано напоследък от негова страна "най-малкото е некоректно, защото никъде не чух неговото отношение и поведение спрямо тройната коалиция".

На въпрос какво се прави, за да не се допускат инциденти, като тези в Москва и Атина, Цветан Цветанов отговори, че се прави достатъчно подобно нещо да не се случва и у нас.

"Това е ангажимент, както на МВР, така и на ДАНС, но темата е много деликатна и трябва да се коментира много внимателно, за да не се стига до провокации", подчерта министърът.