Българското правителство не работи под диктат.

Това заяви вицепремиерът Цветан Цветанов, запитан дали до края на деня премиерът Борисов ще отговори на петте условия, поставени от Синята коалиция, за да бъде подкрепен от тях вотът на доверие.

Българското правителство работи не под диктат, не под условия. То е само и единствено в зависимост от българските избиратели и българското общество, а не в зависимости на политически партии, които поставят условия, които по никакъв начин не смятам, че трябва да бъдат водещи в един подобен дебат, обясни вътрешният министър, цитиран от БНР.

Според Цветанов това, което се случва е обезпокоително.

По отношение на искания вот на доверие, той каза, че държавата днес не се нуждае от това, което наблюдаваме в публичното пространство. По думите му има възможност за дебат във всички сфери на държавното управление, след като вотът на доверие се иска за цялостната политика на правителството.

В България срастването на организираната престъпност с политическите партии е доказателство и от днешния сценарий, който наблюдаваме в публичното пространство, каза още той.

Запитан дали има изтичане на информация от МВР, Цветанов заяви, че към момента не може да отговори категорично. Той посочи, че трябва да се изчака експертизата на записите за тяхната автентичност и как са направени.