Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква с нетърпение БСП да внесе мотивите си за вота на недоверие.

Пред Дарик Цветанов припомни, че от левицата вече веднъж поискаха вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Това стана преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС.

"Разбира се, той не мина. Но това беше ясен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България. Сега, когато то завършва и е успешно по оценки на европейските лидери и министри от Европа, мога да кажа, че БСП искат да затворят българското председателство отново с вот на недоверие, за да покажат тяхната си идентичност на партия, която иска само да върви в конфронтация, партия, която не се старае и стреми да участва в политически живот на страната, да предлага алтернативни решения. Ние знаем как управлява БСП и в сектор "Сигурност", и сектор "Икономика", и сектор "Енергетика", отсече Цветанов. По думите на председателят на ПГ на ГЕРБ една седмица няма да е достатъчна на БСП да изготви и внесе мотивите за вота.

БСП атакува кабинета с вот на недоверие за сигурността

БСП атакува кабинета с вот на недоверие за сигурността

Правителството не е способно да гарантира сигурността на хората

Цветанов коментира още въпроси, набелязали от евродепутата Ангел Джамбазки за недокомплекта в МВР.

"Недокомплектът в МВР се генерира от момента, в който започнаха резките промени след 2013 година. Изграждането на един служител в системата на МВР, за да може да бъде в пълната си функционалност като професионални качества, е от пет до седем години. Точно затова имаше умисъл в съсипването на системата за сигурност 2013 година точно от тези, които днес говорят за вот на недоверие по темата "сигурност". А ние знаем какво пък имаха те като наследство през 2009 година с тези отвличания", убеждава Цветанов.

Цветанов се надява Валентин Радев да не подава оставка

Цветанов се надява Валентин Радев да не подава оставка

Вотът на недоверие е обречен, уверен Цветанов