Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов написа в официалната си страница във "Фейсбук", че коментарът на Корнелия Нинова за бойкот на заседанието на КСНС е "изключително некоректен и спекулативен".

Припомняме, лидерът на социалистите коментира, че ключови министри ги е нямало, като г-жа Екатерина Захариева, която отговаря за реформата, и г-н Каракачанов.

Освен това ключови фигури и членове на КСНС са си тръгнали предварително- като г-н Горанов, г-н Цветанов. И г-н Каракачанов го нямаше.

По думите на Нинова тези, които не искат да се борят с корупцията, постъпват по този начин - бягат от отговорността за вземане на решение.

На въпрос - това бойкот на управляващите ли е, Нинова заяви: "Аз го оценявам така. Не може толкова хора от управляващите да не присъстват на КСНС, макар и да имат причини".

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Не само няма консенсус и няма резултат

"Изключително некоректен и спекулативен е коментарът на уважаваната от мен Корнелия Нинова, че съм бойкотирал заседанието на КСНС. Държа да подчертая, че напуснах заседанието поради отдавна планиран служебен ангажимент в чужбина", коментира Цветанов.

"Като председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание участвам в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на правоприлагането (Европол) днес и утре в Брюксел", допълва още той.

"Важно е да отбележа също, че участвам във форума заедно с народните представители Димитър Лазаров (ГЕРБ), Филип Попов (БСП) и Мустафа Карадайъ (ДПС). Като председател на ПГ на "БСП за България" г-жа Нинова добре знае това, защото съгласувах с нея като председател на най-голямата опозиционна група в парламента състава на българската делегация. И не на последно място: участието на българските представители във форума беше потвърдено много преди насрочването на датата за КСНС", завършва позицията си Цветанов.