Среща между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е нещо нормално и дори наложително в момента. Не е нормално обаче българският президент да не иска да приеме финансовия министър, председателя на бюджетната комисия и НСОРБ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в град Раковски.

Цветанов се учуди как от БСП са представили на Радев своята "Визия за България" - един бъдещ проект, при положение, че самият президент твърди, че той се намира едва в края на законотворческия процес.

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и протестират

Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и протестират

Президент не може да иска оставки

"Един президент трябва да е независим, а Румен Радев много ясно вече се позиционира при БСП", заяви Цветанов.

Борисов приема поканата на Радев

Борисов приема поканата на Радев

Препоръчва му за четене две неща

Той изтъкна, че всички български президенти досега са правили поне по 2-3 обръщения годишно към депутатите в парламента. За две години Румен Радев няма подобно изявление. "Това обръщение е знак на уважение към институцията Народно събрание и народните представители в нея", заяви Цветанов.

Вторият в ГЕРБ заяви, че партията и правителството са помагали за разследване на всяко едно съмнение за корупция са подкрепяли реализирането на цялостно разследване по случая. "Такова съмнение имаше и при процедурата по избор на нов тип бойни самолети. Имаше съмнения за опорочаване на процедурата и вземане на еднолично решение в полза на една фирма. Затова ние направихме анкетна комисия с представители на всички политически групи в Народното събрание", припомни Цветанов.

Комисията установила въвеждане на допълнителен критерий, който не кореспондира с решението на българския парламент, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Сега във финалната част на процедурата участват вече няколко фирми.

Цветанов и Карадайъ обсъдиха на четири очи вероизповеданията
Обновена

Цветанов и Карадайъ обсъдиха на четири очи вероизповеданията

Внасят промени до 18 часа тази вечер

Относно тазсутрешния разговор в стаята на ДПС между него и председателя на движението Мустафа Карадайъ Цветанов уточни, че при неговото изготвяне се е търсил политически консенсус и е трябвало да се отговори на притесненията на всички вероизповедания.

"Направихме компромис в името на обществения интерес и за да гарантираме, че държавата ще финансира вероизповеданията и ще пресече външно влияние и проповядване на радикализъм", допълни Цветанов.