Министър-председателят Бойко Борисов приема поканата на президента Румен Радев за разговор.

Това съобщиха от пресслужбата на министерски съвет.

Премиерът се надява, че до срещата държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги обсъдят заедно.

Цветанов отново критикува Радев - не искал среща с Борисов

Цветанов отново критикува Радев - не искал среща с Борисов

Президентът нямал изявление пред депутатите, изтъква вторият в ГЕРБ

Припомняме, поканата от страна на държавния глава за разговор дойде тази сутрин в коментар пред журналисти. 

"Аз съм готов да приема и лидера на ПП ГЕРБ и да изслушам и неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж", посочи Радев, обяснявайки срещата си с лидера на БСП Корнелия нинова от реди две седмици.

Цветанов упрекна Радев в популизъм и невежество

Цветанов упрекна Радев в популизъм и невежество

Президентът и БСП стоят зад призивите за оставка, каза той

Президентът посочи, че е отворен за среща с премиера Бойко Борисов.

Репликите, поканата и съответното приемане идват след няколко поредни критики на президента Румен Радев, отправени към правителството - тази сутрин след честването на Сухопътните войски; преди три дни, когато държавният глава отправи управляващите да обяснят първо на народа логиката в промените в застраховането; предишния ден, когато Радев обвини властта, че всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори, и в обръщението към нацията, което направи по повод 10 ноември, в което заяви, че институциите у нас атрофират и демокрацията у нас има нужда от рестарт.

Плевнелиев: Румен Радев да спре да бъде популист и да се поучи от мен

Плевнелиев: Румен Радев да спре да бъде популист и да се поучи от мен

Радев да обедини нацията, както направил Плевнелиев на протестите 2013 г.

От своя страна премиерът Борисов отказа да коментира отделни моменти от критиките на държавния глава. В интервюто си пред БиТиВи Бойко Борисов заяви, че президентът може да го критикува колкото си иска, както и това, че всъщност той го прави непрекъснато. 

Борисов увери, че не правителството и той са предизвикали и предизвикват това, което медиите наричат периодично "война между институциите".