Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изрази задоволството си, че държавата и институциите са успели да спрат навреме провокацията в село Славяново

„Нали не си представяте, че двама или трима братя могат да създадат такъв медиен шум. Така че естествено, че има някакъв сценарий, но ние не позволихме това нещо да се разрасне", каза вътрешният министър, цитиран от БНР.

Той открои, че трябва да се направи всичко възможно да не се допускат такива случаи и конфликти в обществото.

По повод на твърденията на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, че ДАНС е укривала данни от разработката Куйович, вътрешния министър заяви, че единствено премиерът може да разпореди проверка в службата.

Цветанов допълни, че ще бъде направено всичко възможно ДАНС да не се използва от властта, както това бе правено от предишното управление.

Изявлението на Валентин Петров, че ще иска да бъде изслушан от вътрешната комисия на Европейския парламент, Цветанов коментира:

Малко е несериозно един високопоставен служител на МВР, какъвто е бил господин Петров, да говори по такъв начин за българските институции.
Ако той твърди подобно нещо, то имайте предвид, че става въпрос точно за времето, когато самият той е бил главен секретар
."

Цветанов допълни, че според него важното е, че Куйович е получил сериозна присъда.