Трябва да гледаме на разпространението на бурките като на разпространението на минаретата. Това е маркиране на територия, заяви в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия съпредседателят  на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той е категоричен, че турската агенция по вероизповеданията плаща на български мюсюлманки да носят бурки. Агенцията имала над 70 живеещи в България служители. Именно те плащали на жените.

Валери Симеонов изтъкна, че в Турция носенето на бурка е забранено. По думите му носенето на бурка или фередже се правело, за да се покаже, че ислямът разширява териториите си.

НФСБ настоява във всички религиозни служби задължително да се говори на български. От партията искат още пред всеки храм да се вее българското знаме, а всички вероизповедания да бъдат подчинени на Закона за счетоводството.

Относно кадри на камера, на които се вижда как група мигранти влизат без проблем в страната ни, патриотът коментира, че се води следствие и резултати ще има. Той призова обществото да прояви търпение. Камерата била разположена на границата между Турция и България.

Валери Симеонов коментира още, че това е изключение от правилото, защото каналджиите знаели кои камери не работят. Имало и определено място за преминаване на границата, отбеляза още той.