"Имате нашата подкрепа". Това заяви президентът на EPP - European People's Party Доналд Туск към Борисов по време на срещата им в Брюксел.

В страницата си във "фейсбук" Борисов подчерта, че и двамата са на мнение, че българското правителство е постигнало важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани. Тези политики можели да гарантират устойчиво развитие на България.

Туск заявил на Борисов, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата.

Борисов доволен от баланса спрямо Турция

Борисов доволен от баланса спрямо Турция

България е готова да се включи с предпазни средства, изтъкна премиерът

Двамата са коментирали и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план, отбеляза Борисов.

Тукс и Борисов обсъдили и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС.

Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система, изтъкна още Борисов.