Хората си слагат въжето на врата. Това заяви Димчо Михалевски от БСП по време на дебатите за закона за тютюна и тютюневите изделия, който скара депутатите от различните политически сили.

С благата воля на ГЕРБ ли ще купуват разсад, попита той, визирайки тютюнопроизводителите и допълни: „Хората, които произвеждат тютюн не могат да си покрият разходите."

Със закона се облекчава пазара на тютюн, като се дава възможност на самите производители директно да продават продукцията на преработвателите, а не да минават задължително през прекупвачи. От мнозинството смятат, че така ще се увеличат изкупните цени на тютюна и самите производители ще генерират повече печалба.

Опозицията обаче е на противоположното мнение. От БСП са против предлаганите от мнозинството промени, тъй като така производителите ще са изправени пред риска да не могат да продадат цялата си продукция.

Социалистическата епоха свърши, заяви Стефан Господинов от ГЕРБ и поясни, че е свършила епохата, когато държавата е стимулирала един сектор за сметка на друг. Според мнозинството в момента се разработва стратегия за бранша.

Стига сме давали пари на хората като социални помощи, посочи Цвета Караянчева от управляващата партия. Според нея пари трябва да се дават за създаване на конкурентна среда.